Over Björn

Bjorn van der meer
Leer mij kennen

Even voorstellen

Ik ben Björn van der Meer, 34 jaar, wonende in Makkum. Al van jongs af aan heb ik een passie voor de watersport..

Het begon allemaal met een plank en een klein zeiltje . Omdat ik nog nooit les had gehad, keek ik veel naar de technieken andere windsurfers, vanuit daar werd ik steeds beter. Ik heb verschillende wedstrijden gesurft waaronder de Nederlandse Kampioenschappen. Met veel steun van mijn ouders die hun weekenden aan mij hebben besteed, omdat we het hele land door moesten. Een mooie tijd!

Windsurfen en Zeilen

Na verloop van tijd werd ik gevraagd om windsurflessen te geven bij Funsport Makkum aan kinderen en volwassenen. Dit heb ik een aantal jaar met veel plezier gedaan.

Maar er was meer dan windsurfen. Ook ben ik een groot zeilliefhebber. Via het CIOS, waar ik de watersportopleiding heb gevolgd, heb ik zeillessen gegeven voor zeilscholen. Ik heb hier hele leuke tijden beleefd met veel passie en fijne mensen.

Mijn eerste Zeilboot

Ik kocht mijn eerste kajuit zeilbootje (marina 720) en die restaureerde ik van binnen en buiten. Hier heb ik aantal jaren mee gezeild. Daarna kwam ik een andere boot tegen die nog meer liefde nodig had en een stuk groter was dan mijn oude boot, dat was geweldig! Deze boot heb ik ook weer helemaal gerenoveerd tot in de puntjes (dufour arpege 30).

Werken in de Jachtservice

Sinds 2007 tot begin 2022 ben ik werkzaam geweest bij gebr. v Enkhuizen in Makkum . Ik las een advertentie in het blad de belboei en ik twijfelde geen seconde. Ik heb gereageerd en ik kon meteen de volgende dag beginnen. Ik weet het nog als de dag van gister.

Ik begon met terrein onderhoud gevolgd door klusjes op diverse schepen. Vervolgens werd ik gevraagd om boten te kranen, masten te plaatsen en het onderhoud van de boten te verzorgen. In al die jaren heb ik veel boten gepoetst, gepolijst en onderwaterschepen behandeld.

Eigen onderneming

Afgelopen jaren werd ik steeds vaker gevraagd door mensen om mij heen of ik hun eens kon helpen met het onderhoud van hun boot. Omdat deze vraag steeds vaker kwam heb ik besloten om als zzp’er aan de slag te gaan. Een droom die werkelijkheid is geworden om mijn eigen onderneming te kunnen opstarten.

Mensen hechten vaak veel waarde aan hun boot. De glimlach op hun gezicht, zodra de boot weer helemaal geoptimaliseerd is geeft mij veel energie.

× Hoe kan ik je helpen?