Diensten

Diensten

Bjorn van der Meer Yachtcare en Cleaning biedt de volgende diensten aan:

  • Polijsten & Waxen
  • Antifouling
  • Boot reinigen
  • Teak cleanen
  • Winterklaar maken
  • Anti spin
Polijsten en Waxen

Naast het reinigen van uw schip zal deze ook met enige regelmaat moeten worden gepolijst. Door zon, zout, andere natuurinvloeden en gebruik kan uw boot na verloop van tijd dof en ruw worden, waardoor deze erg kwetsbaar is voor vuil en vorst.
Door uw boot te polijsten verdwijnen kleine, oppervlakkige beschadigingen, wordt de gelcoat of laklaag weer glad en is deze weer als nieuw.

Daarna is een goede waslaag van belang. Het maakt de glans nog dieper, sluit de poriën van het oppervlak en laat een vuilafstotende laag achter. Een goede waslaag beschermt uw boot tegen weer- en natuurinvloeden van buitenaf.

Antifouling

Als de antifouling afbrokkelt of niet meer goed hecht word eerst de oude antifouling laag verwijderd. Onder de nieuwe antifoulinglaag breng ik eerst een aantal lagen epoxyprimer aan, dit beschermd het polyester en voorkomt osmose. Antifouling wordt aangebracht op de onderkant van uw boot. Het beschermt de scheepshuid in de eerste plaats tegen aangroei van algen, schelpjes en mosselen. Daarnaast zorgt de antifouling ervoor dat het onderwaterschip goed geconserveerd blijft, waardoor de levensduur en waarde van uw boot optimaal blijft. Een goed aangebrachte laag draagt er tevens toe bij dat uw schip prettiger, sneller en zuiniger vaart.

Het jaarlijks aanbrengen van een nieuwe laag antifouling is aan te bevelen om een goede bescherming te garanderen!

Boot reinigen

Het regelmatig en professioneel laten reinigen van uw boot is noodzakelijk om uw boot te beschermen tegen weeromstandigheden en groene aanslag (alg). Zo voorkomt u dat de boot in conditie achteruit

Teak cleaning

Teak is in de botenwereld de beste keuze als het gaat om een bootdek. De natuurlijke oliën in het hout beschermen het tegen rotting, waardoor het een lange levensduur heeft.

Na verloop van tijd word de teak door weersinvloeden en gebruik, grijs of groen van kleur. Dit is niet schadelijk voor het hout, maar men vind dit vaak minder mooi.

Het reinigen brengt uw teakdek weer terug naar de oorspronkelijke kleur, zonder de zachte kitnaden aan te tasten.

Winter klaarmaken

Het voorbereiden van uw boot op de winterperiode. Dit houd in dat u boot vorstbestendig word gemaakt.

Anti spin

Wilt u geen spinnen en insecten op uw boot? Dan kunt u uw boot in laten spuiten met anti spin. Spinnenpoep op het dek kan de gelcoat aantasten. Ook andere onderdelen van het schip kunnen aangetast worden. Twee keer per seizoen uw boot inspuiten met anti spin, is aan te raden

× Hoe kan ik je helpen?